Pak aan! De mooiste stadsgedichten in een bundel

‘Pak aan!’ is de titel van de bundel met daarin een selectie van de mooiste stadsgedichten die Kees-Jan Sierhuis en Mandy Pijl schreven tijdens hun vier jaar stadsdichterschap. Het verschijnen van die bundel vieren ze graag met jou!

foto: Marjolein Lensing-Neijzing

Sinds hun aanstelling door de gemeente in 2013 hebben Kees-Jan en Mandy Zaanstad in poëzie beschreven. Zij deden dat gevraagd en ongevraagd voor onder meer de atelierroute van Tengel, het honderdjarig bestaan van de Zaandamse wijk Vissershop en het bezoek van het koningspaar aan Zaandam. Maar ook de koetjesreep, de Wormerveerse avondwinkel en de discussie op sociale media over de opvang van vluchtelingen waren onderwerp van gedichten.

Samen met de Zaanse dichters Thijs de Lange, Hans de Roo, Gerrit van den Nieuwendijk, Jacob Passander en Ellis van Atten selecteerden Kees-Jan en Mandy bijna vijftig van hun stadsgedichten voor deze bundel.

Vanaf 15.00 uur ben je van harte welkom op de boekpresentatie, waar schrijver Guus Bauer het eerste exemplaar overhandigd krijgt. Mandy en Kees-Jan zullen een aantal gedichten voordragen en tevens is er live muziek. Voor de hapjes wordt gezorgd. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Aanschaf van de bundel is ook voor eigen rekening, maar tijdens de presentatie voor een gereduceerde prijs. Pak je kans!

 

2017-09-13T20:19:16+00:00 Nieuws Zaanse Dichterskring|

Geef een reactie